Velden zijn niet correct ingevuld
Circel

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe ziet het TRIALS programma er uit? 

Het complete programma kun je hier bekijken: programma

Moet ik TRIALS in mijn eigen auto volgen?  

Het is niet verplicht je eigen auto te gebruiken, maar wel aan te raden! Regelmatig komt het voor dat deelnemers er voor kiezen om deel te nemen in een huurauto, ook al zijn ze wel in het bezit van een eigen auto. Redenen die worden aangegeven zijn: slijtage, banden en remmen. Jammer! Onderdelen die slijtage zouden kunnen leveren aan de auto, zoals de bermproef, worden altijd in een auto van de organisatie gedaan. Voor het remmen en uitwijken op glad wegdek en het remmen en uitwijken op stroef wegdek is het aan te raden om gebruik te maken van de eigen auto. De baan wordt nat gehouden, dus slijtage is niet aan de orde. En stevig remmen, daar is een auto op gebouwd. Je kunt op deze manier het beste ervaren hoe je auto op de verschillende situaties reageert, waardoor je later beter in de praktijk toe kunt passen wat je tijdens TRIALS hebt geleerd. Ben je niet in het bezit van een eigen auto? Voor 20 euro extra kun je deelnemen in een auto van de organisatie.

Ik ben ouder dan 27 jaar. Mag ik meedoen?  

TRIALS is opgezet voor de meest risicovolle doelgroep in het verkeer; de jonge rijbewijsbezitters. 27 is de maximale leeftijdsgrens die gesteld is door het Verbond van Verzekeraars. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken. 

Kunnen alle jongeren meedoen aan TRIALS? 

Iedereen van 18 tot en met 27 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs B, mag meedoen aan TRIALS. De kosten zijn niet voor iedereen gelijk. In sommige provincies (of delen van provincies) ontvangen we subsidie. Jongeren uit deze regio's betalen 60 euro voor deelname bij gebruik van een eigen auto. Jongeren uit de overige regio's betalen 295 euro. Deelnemen met een 2toDrive rijbewijs is helaas niet mogelijk. 

Mag ik toeschouwers meenemen naar TRIALS?  

Dit is geen probleem. Toeschouwers mogen echter wegens verzekeringstechnische redenen en het beschikbare aantal zitplaatsen niet in de auto’s plaats nemen, ook niet als bijrijder! De kosten per toeschouwer bedragen 22,50 euro. Dit is voor koffie, thee, een lunch en 's middags frisdrank. Voor toeschouwers is geen rol binnen het TRIALS programma. De baanonderdelen zijn vanaf een veilige plek langs de baan te bekijken maar bij de overige onderdelen kan een toeschouwer helaas niet aanwezig zijn omdat deze op de openbare weg plaatsvinden. 

Kan ik met een (kleine) handicap deelnemen aan TRIALS? Bijv. in een automaat? 

Deelname met een (kleine) handicap kan, maar naar eigen inzicht. Tijdens je aanmelding kun je aangeven of je een automaat-rijbewijs hebt of een schakel-rijbewijs. We proberen voor de praktijkrit personenauto en het zelf rijden in een vrachtauto zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers die aangeven een automaat-rijbewijs te hebben, dit is echter wel afhankelijk van beschikbaarheid en we kunnen dus niet garanderen dat er automaten worden ingezet. Als je een automaat-rijbewijs hebt, doe je tijdens de baanonderdelen altijd mee in je eigen auto. De huurauto's die wij op de baan inzetten zijn altijd handgeschakeld.

Welke verzekeraars bieden korting na deelname aan TRIALS? 

Doe mee aan TRIALS en verdien twee treden korting op je autoverzekering bij o.a. Univé Verzekeringen en ZLM Verzekeringen.  Dat kan jou tot ongeveer 25% premiekorting per jaar opleveren.

Rekenvoorbeeld:
Maarten de Vries heeft zijn VW Golf WA+ verzekerd. Omdat hij 0 schadevrije jaren heeft, kost dit € 1250,03 (jaarbasis). Maarten heeft aan TRIALS meegedaan, heeft zijn digitale certificaat ontvangen en vervolgens doorgestuurd naar zijn verzekeraar. Het bedrag dat Maarten nu voor een jaar moet betalen is € 975,02. Dit betekent dat hij € 275,01 bespaart op zijn autoverzekering. 

Ben ik verzekerd als er iets met mijn auto gebeurt tijdens TRIALS? 

Wanneer je met een auto van de organisatie meedoet, ben je altijd verzekerd tegen schade. Als je meedoet met je eigen auto , biedt TRIALS als extra dienst een Casco-dagverzekering aan. Indien de eigen auto alleen WA-verzekerd (en niet All-Risk) is, kun je gebruik maken van deze dagverzekering. De kosten bedragen 10 euro per auto. Aanmelden voor deze verzekering kan gelijktijdig met je aanmelding. 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

 

Circel
Delen:
Circel