Velden zijn niet correct ingevuld
Circel

PROGRAMMA TRIALS, THE ULTIMATE DRIVING TEST

Je hebt je via www.trials.nl aangemeld voor een TRIALS dag. Na je digitale inschrijving ontvang je inloggegevens voor MIJNTRIALS, je eigen account op onze website. In dit account staan de gegevens die op het certificaat worden vermeld, controleer deze dus goed! Daarnaast staan er nog een drietal vragenlijsten. De eerste lijst (0-meting) vul je in voorafgaand aan de TRIALS dag. De andere twee lijsten zijn pas beschikbaar na afloop. In MIJNTRIALS kun je ook je factuur downloaden. 

Tussen 08.30 en 08.45 uur verwachten we je op de locatie van je keuze. Je meld je bij de dag-coördinator zodat hij/zij je aanwezigheid kan afvinken op de presentielijst. Houd je rijbewijs bij de hand, deze wordt voor aanvang gecontroleerd.
Zónder geldig rijbewijs B kun je helaas niet deelnemen aan TRIALS. Voordat we beginnen kun je nog een kopje koffie of thee drinken. Om 09.00 is de groep compleet en gaan we van start! 


Ervaringsuitwisseling

We beginnen de dag met een ervaringsuitwisseling. De groep wordt verdeeld in groepen van 12 deelnemers. Je kunt tijdens dit gesprek je rijervaringen vertellen en reageren op de ervaringen van mede-deelnemers. 


Praktijkrit personenauto

Met je team (ieder team bestaat uit 3 deelnemers) en één van de coaches ga je met een personenauto een rit maken op de openbare weg. Dit duurt 1,5 uur en is geen rijles, je hebt immers je rijbewijs al gehaald! Je krijgt tips en aanwijzingen zodat je nog veiliger en bewuster aan het verkeer kunt deelnemen. 


Zelf rijden in een vrachtauto

Wat zijn de mogelijkheden en ónmogelijkheden van een vrachtauto. Denk bijvoorbeeld aan de dode hoek. Een echt eye-opener en een super toffe ervaring! Met je team en één van de coaches ga je 1,5 uur met een echte vrachtauto op pad.


Lunch

Geen test, wel belangrijk!
Tussen de middag krijg je een volledig verzorgde lunch (2 belegde broodjes, warme snack, koffie, thee, melk, sap) aangeboden. 
Heb je allergieën of dieetwensen? Geef dit tijdig aan zodat we hier rekening mee kunnen houden. 
 


Alcohol, drugs en afleiding in het verkeer

Tijdens TRIALS wordt informatie gegeven over rijden onder invloed, de effecten van alcohol en drugs op de rijvaardigheid, de wegenverkeerswet met betrekking tot rijden onder invloed en de vorderingsprocedure. Door middel van een quiz wordt het onderwerp besproken. 


Remmen en uitwijken glad wegdek

Voertuigbeheersing, een correcte zit- en stuurhouding, het dragen van de veiligheidsgordel, losse voorwerpen in de auto, de realatie tussen snelheid en remafstand, het komt allemaal aan bod op de gladde baan. 


Remmen en uitwijken stroef wegdek

Voertuigbeheersing, een correcte zit- en stuurhouding, het dragen van de veiligheidsgordel, losse voorwerpen in de auto, de realatie tussen snelheid en remafstand, het komt allemaal aan bod. 


Berm- en elandproef

Tijdens dit onderdeel leer je hoe je het beste kunt handelen als je met je auto in de berm komt. Met de elandproef ervaar je hoe je auto reageert tijdens een plotselinge uitwijkmanouvre, bijvoorbeeld bij plotseling overstekend wild of kinderen op de weg.
De berm- en elandproef zijn demonstratieonderdelen en gebeuren altijd met TRIALS voertuigen. 


Evaluatie

We hopen dat je een leuke dag hebt gehad én dat je er wat van hebt opgestoken! Na afloop van de TRIALS log je in bij MIJNTRIALS en vul je de tweede vragenlijst in, de zogenaamde 1-meting. Dit is een evaluatie van de dag én we vragen je of je anders tegen bepaalde situaties aankijkt dan voor aanvang van de TRIALS dag. 


Finish

Twee weken nadat je hebt deelgenomen aan TRIALS ontvang je een uitnodiging voor de laatste vragenlijst, de 2-meting. Je logt in op MIJNTRIALS en doorloopt de vragen. Ben je de hele dag aanwezig geweest bij TRIALS én  heb je de drie vragenlijsten ingevuld, dan belonen we je daarvoor met een digitaal TRIALS certificaat! Het certificaat kun je downloaden in MIJNTRIALS. Op vertoon van dit behaalde certificaat ontvang je bij o.a. Univé Verzekeringen en ZLM Verzekeringen 2 kortingstreden op je autoverzekering. 


 

Circel
Delen:
Circel